Attic refurbishment at Raval District

Barcelona

Year: 2015

This work is the refurbishment of an apartment in the attic of a building in the Raval district of Barcelona. The existing flat is configured as an elongated structure with a hallway leading to 4 bedrooms and a living room with a kitchenette. The project involves the integration of living, dining room and kitchen in one large central space by eliminating wasted space of the hallway and making two bedroom at both ends.

It has been incorporated underfloor heating, air conditioning and all brand new installations. The rigorous millwork and marble work are remarkable, taking advantage even the smallest space for the passage of pipes and generating room for closets and storage. The new parket is made in oak and the pine wood classic windows have been etched and sanded completely, releasing the color and grain of the original wood. The result between the existing elements and the new design make a total integration of the highest quality.

Contractor: THK Construcciones

Project: ZEST Architecture – Co Govers, María Matamala

Photography: Pol Viladoms